۰۸ / خرداد / ۱۴۰۴ - 29 May 2025
01:16
کد خبر : 9690523
۰۷:۳۰

۱۴۰۴/۰۳/۰۵
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین؛

تجهیز ۲۹۰ خانه‌ جوان و ورزش روستایی در استان/قزوین میزبان ویژه‌برنامه‌های هفته ازدواج و جشنواره «نسل امید» 

عباس علایی مقدم تجهیز خانه‌های جوان و ورزش روستایی در بیش از ۲۹۰ روستا خبر داد.

 

قزوین _به گزارش خبرگزاری بسیج، همزمان با فرارسیدن هفته ازدواج و در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی با محوریت ترویج ازدواج آسان، جوانی جمعیت و نشاط اجتماعی در سطح استان قزوین در حال برگزاری است. 

 

این برنامه‌ها با همکاری اداره‌کل ورزش و جوانان، حوزه هنری، سازمان ملی جوانان و سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی، با هدف ارتقای امید و پویایی در نسل جوان طراحی شده‌اند.

 

آغاز هفته ازدواج با شعار «ازدواج آسان و آسمانی»

 

عباس علایی‌مقدم، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین، در نشست خبری این هفته با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سوم خرداد، از آغاز رسمی برنامه‌های هفته ازدواج از تاریخ هفتم تا سیزدهم خرداد خبر داد. وی با اشاره به شرایط هشداردهنده رشد جمعیت در کشور گفت: اگر تا پنج سال آینده اقدام جدی و موثری برای جوان‌سازی جمعیت صورت نگیرد، پنجره طلایی جمعیتی کشور بسته خواهد شد و با چالش‌های عمیق‌تری در حوزه سالمندی مواجه خواهیم شد.

 

وی نقش رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی و فعالان اجتماعی را در زمینه‌سازی و فرهنگ‌سازی برای ازدواج به‌موقع و فرزندآوری بسیار مهم دانست و تأکید کرد: اطلاع‌رسانی هوشمندانه و محتوای هدفمند رسانه‌ای می‌تواند نگرش جوانان را نسبت به تشکیل خانواده و فرزندآوری تغییر دهد.

 

برنامه‌های متنوع در سطح استان

 

علایی‌مقدم فهرست برنامه‌های شاخص هفته ازدواج در استان را شامل؛ برگزاری جشن‌های «وصال شیرین» در شش شهرستان استان، اجرای همایش خانوادگی و پیاده‌روی عمومی با پخش زنده از شبکه سه سیما، برگزاری همایش دوقلوهای استان، اجرای رویداد ویژه فعالان فضای مجازی با موضوع جوانی جمعیت، تربیت مربیان و مدرسان دوره‌های پیش از ازدواج، افتتاح دو مرکز مشاوره ازدواج در شهرهای مختلف استان، راه‌اندازی مرکز همسان‌گزینی با همکاری اداره تبلیغات اسلامی، برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی پیش از ازدواج، ارائه مشاوره رایگان در ۱۵ مرکز مشاوره به مدت یک هفته می باشد.

 

اعزام نمادین ۵۰ زوج جوان به مشهد مقدس

 

وی تأکید کرد: تنها با تکیه بر حمایت‌های مالی نمی‌توان مسیر ترویج ازدواج و فرزندآوری را هموار کرد، بلکه باید به اصلاح نگرش‌ها، رفع موانع فرهنگی و تقویت زیرساخت‌های مشاوره‌ای نیز توجه شود.

 

برگزاری جشنواره «نسل امید» با محوریت هنر، ادبیات و تصویر

 

در ادامه این نشست، از برگزاری جشنواره فرهنگی‌ـ‌هنری «نسل امید» نیز خبر داده شد. این رویداد با مشارکت حوزه هنری و سازمان ملی جوانان، به‌صورت استانی در حال برگزاری است و منتخبین آن به مرحله ملی راه خواهند یافت. جشنواره «نسل امید» در سه محور اصلی برگزار می‌شود: هنرهای تجسمی: گرافیک، کارتون و کاریکاتور، آفرینش‌های ادبی: طنز، داستان و نمایشنامه، قالب‌های تصویری: موشن‌گرافی و انیمیشن می باشد.

 

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تا هفتم خردادماه تمدید شده و بیش از ۱۰۰ میلیون تومان جایزه برای مرحله استانی در نظر گرفته شده است.

 

هنر، ابزاری راهبردی برای سیاست‌گذاری اجتماعی

 

مدیر حوزه هنری استان قزوین با اشاره به ظرفیت بی‌بدیل هنر در تغییر سبک زندگی و اصلاح نگرش‌ها گفت: استفاده هوشمندانه از قالب‌های هنری یکی از مؤثرترین روش‌ها در دستیابی به اهداف کلان نظام در حوزه خانواده و جمعیت است. 

 

وی با ذکر نمونه‌هایی از آثار پرمخاطب فرهنگی، از هنرمندان، نویسندگان، انیماتورها و فعالان فرهنگی دعوت کرد تا با شرکت در جشنواره «نسل امید»، نقش مؤثر خود را در ترویج ارزش‌های اجتماعی ایفا کنند.

 

حمایت از تولید محتوا در حوزه خانواده و ازدواج

 

در بخش دیگری از این نشست، امیر اسلامی صدر، معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان قزوین، با تأکید بر خلأ تولید محتوای هنری در حوزه خانواده، ازدواج و جمعیت، اظهار داشت: رویداد نسل امید با هدف حمایت از تولیدات هنری طراحی شده است تا این کمبود جبران شود.

 

وی با اشاره به عملکرد سال گذشته، گفت: در سال گذشته ۱۱۰ سمن، تشکل و فعال حوزه ازدواج مورد حمایت قرار گرفتند. همچنین مجوز شش مرکز تخصصی مشاوره صادر شد که تعداد این مراکز را به ۱۵ مرکز رساند. همچنین دو مرکز همسان‌گزینی نیز مجوز فعالیت دریافت کردند.

 

اسلامی‌صدر از ارائه مشاوره رایگان به حدود ۹۰۰ نفر، برگزاری جشن ازدواج برای ۳۲۰ زوج با همکاری دانشگاه‌ها، اعزام ۱۵۰ زوج جوان به مشهد مقدس و برگزاری دوره ملی دانش‌افزایی مشاوران ازدواج به‌عنوان دیگر اقدامات شاخص یاد کرد.

 

وی افزود: سال گذشته دو پژوهش کاربردی با عناوین بررسی عوامل مؤثر بر تجردگرایی جوانان استان قزوین و بررسی اثربخشی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده انجام شد که براساس نیازسنجی‌های دقیق طراحی شده‌اند.

 

معاون جوانان همچنین از پرداخت تسهیلات ازدواج به ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر در استان خبر داد و گفت: متأسفانه با پدیده خرید و فروش وام ازدواج نیز مواجه هستیم که نیازمند آگاه‌سازی گسترده به زوج‌های جوان است.

 

ظرفیت‌های ورزشی قزوین و دغدغه‌های باشگاه‌داری

 

در بخش پایانی نشست، علایی‌مقدم گزارشی از اقدامات عمرانی حوزه جوانان ارائه کرد و با اشاره به پرداخت بیش از ۳ هزار میلیارد ریال وام ازدواج در سال گذشته، از قرار گرفتن قزوین در رتبه نخست کشوری خبر داد. وی همچنین از تجهیز خانه‌های جوان و ورزش روستایی در بیش از ۲۹۰ روستا خبر داد.

 

وی با گلایه از نحوه واگذاری باشگاه کراپ الوند قزوین اظهار داشت: در صورت اطلاع‌رسانی و هماهنگی به‌موقع از سوی مسئولان باشگاه، امکان جذب سرمایه‌گذار بومی وجود داشت و می‌توانستیم مانع از خروج این تیم از استان شویم.

 

علایی‌مقدم در پایان با تأکید بر اهمیت ورزش قهرمانی، افزود: ورزش حرفه‌ای می‌تواند علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی، نقش مؤثری در توسعه گردشگری ورزشی و ارتقای جایگاه قزوین در سطح ملی ایفا کند.

 

انتهای پیام/۱۰۱۵

سهیلا عظیمی
خبرنگار: سهیلا عظیمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید